Rubriky
Hobby

Pohodlí pro vaše knihy

Vážení přátelé,

již dlouhou dobu pro vás mám vymyšlený článek, jenž potěší každého milovníka knih. Na jeho sepsání jsem čekala do chvíle, dokud jsem nepředala balíček s několika produkty mojí mamince k narozeninám. Byla jsem totiž hrozně zvědavá, jak se bude tvářit, až si jej vybalí z dárkového papíru – jak se tvářila? To se dozvíte na konci článku. A o co že jde? Na to se podíváme v dalších odstavcích.

Startujeme Pohodlí pro naše písmenka

Od února do počátku dubna tohoto roku, odstartoval na stránkách Startovač.cz projekt Pohodlí pro vaše písmenka. Cílem bylo dosažení částky, jež pak putovala na pořízení plotru do Hranatého šitíčka. Do této doby totiž moje kamarádka Týnka všechny aplikace, jež budete moci vidět na některých obrázcích, tvořila ručně. Přiznám se, že si to nedokážu představit. Hranaté šitíčko se nebojí ničeho, začalo šitím textilních obalů na knížky a jeho dílka jsem si velice oblíbila. Potom se postupně začalo orientovat i na výrobu takzvaných čtecích polštářků. Na jejich stránkách však můžete objevit i různé dekorační doplňky pro domácnost, ale i mnoho dalšího.

Obálky na knížky

Je to již delší dobu, co jsem objevila na Facebooku čirou náhodou příspěvek, jenž představoval příjemné textilní obálky. Nečekala jsem ani chvíli a jednu si objednala. Jaké bylo moje překvapení, když mi domů přišly hned dva obaly a několik záložek k tomu. Od té doby už jsem se nepotýkala s problémy, jež trápí asi každého knihomola. Myslím tím například pomačkané a ohmatané obálky a spoustu dalších poškození. Před tím vším vaše knihy totiž tyto kouzelné obaly ochrání. Hranaté šitíčko vyrábí obálky na různé velikosti knih, vše je na domluvě. Dokonce i to, jak by obal měl vypadat. Toužíte po četbě pod Eiffelovkou, máte rádi přírodní motivy, nebo si naopak libujete v jednoduchosti? Pro autorku obalů není nic problém. Dokáže splnit téměř každé zákazníkovo přání.

Na obrázku můžete vidět mou sbírku obálek. Tedy ještě dva chybí, protože ty jsem věnovala mamince na němčinu a na Vojenskou felčarku. Jak můžete vidět, knihy jsou různého formátu, ať už jsou hubené či tlusté, velké či malé. Hranaté šitíčko to úžasně vyřešilo. Ušije vám obal na míru. Jo a abych nezapomněla podotknout, ten velký tmavě modrý obal nahoře a růžový s aplikací panenky uprostřed, to byly odměny za podporu v projektu Startovač.cz.

Musím říci, že osobně jsem s obaly nad míru spokojená a stejně tak jsem nadšená vždy ze vstřícného jednání, ochoty, ale také možnosti si vybrat a podílet se na výsledném produktu. Nikdy se vám tudíž nemůže stát, že si objednáte něco, co vám pak nebude vyhovovat. Co se týče ceny, musím říci, že je vcelku nízká a kapsu vám tudíž určitě neutrhne. Stejně tomu je i v kategorii čtecích polštářů.

Čtecí polštář

Přední strana polštáře

Po nějaké době jsem si na stránkách „Hranatého“ všimla, že vzniká nový produkt. Dlouho jsem se těšila na odtajnění toho, co to bude. Nakonec se zrodil báječný multifunkční čtecí polštář. Pravda, na internetu jsem čtecích polštářů našla kupu, ale… Ten z Hranatého šitíčka je originální, může plnit dekorační funkci, skvěle vám poslouží při spánku, ale uplně nejvíc si s ním užijete při čtení.  S ním už totiž nikdy nepocítíte bolest rukou při čtení tlustých bichlí. Jeho velkou výhodou totiž je to, že si do něj knížku přichytnete. Je jedno jestli tak učiníte za dva popruhy nebo pak u větších formátů nebo těžších knížek za utahovací šňůrku, knížka bude držet na místě a ani se nehne. Polštářek je lehký, heboučký a měkoučký a kniha se tak v něm krásně uvelebí. Je to totiž přesně tak, jak hlásí slogan projektu. Čtecí polštář vám nabízí POHODLÍ PRO VAŠE PÍSMENKA. Opět zde platí to, že motivy, velikost a funkce si můžete s autorkou domluvit. Polštářek disponuje množstvím kapsiček, od těch nejmenších až po dvě velké, do nichž si třeba můžete dát kapesníčky apod. Prostě si do nich můžete vložit to, co při čtení nejvíce potřebujete. Kromě popruhů a utahovacích šňůrek obsahuje také textilní záložku a nesmíme zapomenout na poutko na případné zavěšení polštáře.

Skvělý dárek pro knihomola – vlastní zkušenost

Moje maminka je stejný knihomol jako já (aspoň víme, po kom to mám :-D). Rozhodla jsem se, že jí zkusím z projektu vydolovat jeden ze čtecích polštářů. Nebudu se ničím tajit, povedlo se mi to. Právě pro ní jsem zakoupila ten krásný modrý čtecí polštář s modrým podšálkem a mističkou na nějaké ty dobrůtky. Prostě super set. Ani nevím proč, ale oficiálně získal jméno „Divnoset“.

Dárek jsem již s velkou dávkou respektu a radosti zabalila do krásného velkého dárkového balicího papíru a světe, div se, nepoužila jsem izolepu. Tedy použila, ale nebyly jí tuny, jako to dělám vždy. Tady prostě opravdu měl hlavní slovo strach z toho, že by mamka šla dárek rozbalovat s nůžkami v ruce. To jsem nemohla dopustit.

Asi o týden později jsem zabalený megabalík předala oslavenkyni. Maminka jej rozbalila – stejně si na to ty nůžky vzala – ale to je vedlejší. Její radost byla opravdu veliká, dokonce se jí vehnaly i slzy do očí. Když se pak vzpamatovala, tak se mě zeptala: „A kde mám záchod?“ Takže Týnko, pokud toto budeš číst, tak máš námět na to, jak Hranaté posunout dále :-D. Jo a abych nezapomněla… Abych mamce nezáviděla, tak jsem si pak pořídila i svůj polštářek, to je ten nádherný fialkový, který je na fotkách v předchozí kapitolce o čtecím polštáři jako takovém.

Z příkladu mojí maminky vyplývá, že takovýto dárek vážně potěší. Pokud tedy znáte nějakého knihomola a nevíte, co mu dát k narozeninám či Vánocům, tak obálky nebo polštářek jsou tou nejlepší volbou.

Pokud vás recenze zaujala a rádi byste se podívali a případně si i pořídili nějaký ten obal, čtecí polštář nebo nějaký další produkt, nebo si chcete přečíst nějakou zajímavou recenzi knihy (ano, i na to jsou v Hranatém šitíčku přeborníci), tak neváhejte a klikejte sem.

 

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

 

Autor: Iwik

Jsem vášnivá čtenářka, která se ráda s ostatními čtenáři dělí o své zážitky s knihami na svých stránkách Iwíkova knihovna. Tyto stránky jsou paralelní a najdete na nich recenze produktů z ostatních oblastí, které mě zaujaly.

7 reakcí na „Pohodlí pro vaše knihy“

Jé, tak to je super!!! Vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje. Zrovna teď jsem si v práci balila knížku do dvou vrstev kancelářského papíru, aby se mi cestou domů neponičila obálka. 😀 Já si totiž většinou brávám do práce čtečku, ale teď jsem si rozečetla klasickou knihu a chtěla jsem pokračovat ve čtení při obědovce, tak jsem si ji vzala do batohu, ale je pitomé, že se v batohu lehce může poničit, takže ten obal by se mi určitě hodil!

blog Days of Daysy

 

Tak to jsem moc ráda, že jsem Ti představila něco, co by se Ti mohlo hodit. To udělá člověku vždycky největší radost. A myslím si, že Hranatému šitíčku obzvláště :).

 

Já nemám slov..moc děkuji za tolik písmenek chvály:-) A hlavně pozdravuj maminku! Vyřiď jí, že vymýšlím ještě obal na záchodové prkénko do setu k Divnosetu. Záchod fakt neušiju:-)

 

Týnko, vzkaz ráda vyřídím, mamka bude mít radost. A prkénko je super nápad :-D.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *